קוניאק/ברנדי

קלבדוס סילביאן

₪169.00

Vol. =E289%

France  

קלבדוס שאטו דה ברוייט

₪159.00

Vol. =E267%

France  

קלבדוס שאטו דה ברוייר VSOP

₪179.00

Vol. =E273%

France  

מציג 1 עד 3 מתוך 3 (1 עמודים)

קוניאק

בשלוש המאות האחרונות, הקוניאק נחשב למשקה האיכותי ביותר מבין המשקאות המופקים מענבים. יש לו הרבה תכונות שלא ניתן להתחרות בהן- הפירותיות שלו, העדינות בניחוח, האינטנסיביות שלו, החמימות, ויותר מכל- המורכבות של אלפי סגנונות וטעמים המופקים מזן אחד של ענבים.

קוניאק בצדק זכה בשמו הטוב, הוא מפגין איכויות רבות. 'רמי מרטין' הוא אחד מארבעת המותגים המובילים של הקוניאק, יחד .(Courvoisierעם הנסי, מרטל וקורוואזיה )

כ-120 קילומטרים מצפון לבורדו, נמצאות שתי עיירות ציוריות בשם קוניאק וז'ארנאק, לב תעשיית הקוניאק. האזור המשתרע מלה רושל שמצפון, ועד לרויאן שבמערב ואנגוולם במזרח, מהווה בית לכ-6000 מגדלי ענבים, המספקים יין לבן לצורך זיקוק, .(Trebbiano בעיקר מזן האונגי הלבן (הנקרא גם

היינות הללו ייחודיים בחומציותם הגבוהה ואחוז האלכוהול הנמוך יחסית- לא מפתה לשתייה, אבל מצוין לזיקוק. את הקוניאק מזקקים פעמיים, במזקקות מנחושת. לאחר מכן, 'משקה החיים' מועבר לחביות מעץ אלון בלימוזין או בטרונסה. בטרונסה נחשב שהאדמה הדוקה יותר, ומתאימה יותר להתיישנות הקוניאק. לבסוף, המשקה מדולל עם מים לכ-40%.

את הקוניאק מקובל לחלק לכמה רמות המשקפות את כמות זמן ההתיישנות בחבית.

הוא קוניאק שהתערובת בו לא צעירה משנתיים. VS ‘Very Special’

VSOPs צריך להיות לא צעיר מארבע שנים ( (‘Very Superior Old Pale’
XO -‘Extra Old
שלעתים נמצא אותו מתויג כ'נפוליאון', 'אקסטרא' או 'הורס ד'אג'', הרף שלו הוא שש שנים, אך מ-2018 הרף יעלה לעשר שנים (מלבד ל'נפוליאון').
מיושנות הרבה מעבר לרף המינימלי.( XO (‘Extra Old’ בפועל, רוב תערובות ה-
נועדו לשתיה מממושכת (לדוגמא עם ג'ינג'ר אייל או מי טוניק) או לקוקטיילים. VSרוב ה-

נועדו לשתיה נקיה או בעירבוב עם עוד משקה. VSOPה-

מומלץ לשתות נקי- ההתיישנות הממושכת מוסיפה לו טעמים רבים וארומה מיוחדת, שילכו לאיבוד בקוקטייל. המורכבות XO

של הסוג האחרון, יכולה להיות מאוד מיוחדת. בסוגים רבים נרגיש חריפות חמקמקה, אפופה בניחוחות פירותיים ושוקולד.

האזור בצרפת הקרוי קוניאק, מחולק לשישה: שמפניה הגדולה, שמפניה הקטנה, בורדרי, פין בואה, בון בואה ובואה אורדינר. ישנם הבדלים ניכרים ביניהם- בשפניה הגדולה התערובת ידועה באיכות ובעוצמה; התערובת המיוצרת בבורדייה ידועה בטעמים הפירותיים, ברמזים לניחוחות פרחים וכך הלאה.

קוניאק עשוי מלפחות 50% שמפניה גדולה והשאר משפניה הקטנה, יכול להיקרא גם 'שמפניית איכות'. פרט נוסף מעניין, הוא שהאזור שמפנייה בחלק הזה, לא קשור למשקה המבעבע, אלא נקרא כך בגלל האדמה הגירית שבו.


ומה זה ברנדי?

ברנדי הוא אלכוהול מזוקק, המופק בכמה מדינות ברחבי העולם ממגוון מרכיבים. ברנדי ענבים, עשוי מענבים, מופק בדרך כלל בקומות אשר יש להם היסטוריה של ייצור יין. עוד עובדה מעניינת היא שברנדי דובדבנים, הוא כלל לא ברנדי, אלא ליקר פירות, המיוצר מפירות מושרים באלכוהול והוספת סוכר- תהליך הייצור של ליקר.

יחד עם ברנדי המופקים מבירת שמרים או חיטה.Calvados, Poire William, Slivovitz המושג 'ברנדי' מכסה מגוון משקאות