ליקרים

מוצר לא נמצא

היסטורית, המצאת הליקר מיוחסת לנזירים של ימי הביניים המאוחרים וימי הרנסנס, אשר היו מייצרים משקאות שונים מצמחים לצרכי ניסויים רפואיים. חלקם, כמו שרטרז ובנדיקטין, שרדו עד היום.

אז מהו ליקר? עבור רוב האנשים, ליקר הוא משקה צבעוני המקשט קוקטיילים, או משמש כדז'סטיף בסוף הארוחה. עם זאת, האמת היא שמשויכים לקטגוריה הזו מגוון עצום של משקאות.

ישנו מבחר מבלבל בגודלו של ליקרים. כדי להיחשב ליקר, המשקה צריך להיות-

א. מבוסס על אלכוהול, ליקרים ניתן להפיק מכל סוג אלכוהול, החל מוודקה, טקילה, ברנדי, רום או ויסקי.

ב. על המשקה להכיל טעמים נוספים, כאשר הנפוצים ביותר הם טעמי הפירות השוני, צמחים ותבלינים, אך ישנם עוד מרכיבים רבים המשמשים למטרה זו.

ג. על הליקר להכיל 15% אלכוהול, ולפחות 100 גרם סוכר לקילו (זאת, לפי החוק האירופאי)

בעבר, האמינו בסגולות רפואיים ומשקמים של משקאות הליקר, ורובם גם שווקו ככאלו, עד להמצאת הקוקטיילים במאה ה-20.

המדינות העיקריות הנחשבות למקור הליקרים הן:

- הולנד, היכן שבולס גילה לעולם מגוון רחב של ליקרים בטעמי פירות

- צרפת, ביתם של ליקרים רבים ומפורסמים בעולם, דוגמת גרנד מרניה ושרטרז

- איטליה, היכן שמשקאות ליקר בניחוחות אגוזים כמו אמרטו ופרנג'ליקו, פופולאריים עד היום. סמבוקה הפכה כבר פופולארית בכל העולם.

הליקר, אם מופק מחליטה, השרייה או תהליך של זיקוק מחדש, הופך יותר ויותר פופולארי כבר למעלה ממאה. הליקרים הקלאסיים מושכים אותנו בגלל היותם פיסת היסטוריה, והליקרים החדשים המופקים מסקרנים לא פחות. קטגוריה זו, חזקה מאוד בעקבות הבסיס המגוון שלה.