טקילה

אל חימדור

₪99.00

Vol. 40%

Mexico  

דון חוליו אנייחו

₪279.00

Mexico  

דון חוליו בלאנקו

₪225.00

Mexico  

היג'וס טקילה רפוסאדו

₪280.00

Mexico  

הסייאנדה

₪80.00

Mexico  

הראדורה סילבר

₪119.00

Mexico  

הראדורה רפוסאדו

₪149.00

Mexico  

הרדורה אנייחו

₪189.00

Mexico  

פטרון אנייחו

₪240.00

Vol. 40%

Mexico  

פטרון סילבר

₪199.00

Mexico  

פטרון סילבר מארז

₪199.00

Mexico  

פטרון רםוסאדו

₪199.00

Mexico  

מציג 1 עד 13 מתוך 13 (1 עמודים)

מעבר לשוטים, ראש טוב והנג אובר, טקילה היא משקה ראוי לציון, שנותן ביטוי לניואנסים הקטנים של חומרי הגלם שבה, טוב יותר מכל משקה אחר. הסוד לטעם המיוחד של הטקילה, הוא טעמה החד והמיוחד של האגבה הכחולה. היא מעניקה לטקילה את טעמה הייחודי המשלב פירותיות, פלפל ותבלינים.

כולם מכירים את הטקילה, או לפחות חושבים שמכירים.. אך יש למשקה הזה עולם שלם מעבר לאסוציאציית ההנג אובר, שנגרם לו בעקבות שתיה מוגזמת ולא נכונה. הטקילה היא משקה עדין, מיוחד, ובצורתו המשובחת, איכותו ומורכבותו לא נופלות מהקוניאק או מויסקי טוב. הטקילה מיוצרת מאגבה, והטובות שבטקילות מיוצרות מאגבה כחולה.

האגבה הכחולה, היא צמח הגדל בעיקר בפרובינציית חאליסו שבמקסיקו, אך גם בחלקים של גוואנחאוטו, מיצ'ואקאן ונאיירית, וכך גם בפרברי טאמאאוליפאס הנמצאים בחופי מקסיקו.

האגבה היא סוקולנט קוצני (משפחת הקקטוסים), ולוקח לה כעשור או לפעמים יותר, כדי להגיע לשלב של צמח בוגר ולשקף את תנאי גידולו- האדמה ומזג האויר, בצורה דומה לגידולי ענבים ליין, משמשים להעשיר את האגבה בטעמי אדמה, באזורים קרובים לקרקע. באזורי גידול גבוהים יותר, כמו חאליסו, הצמח מקבל טעמים אלגנטיים עוד יותר, עם נגיעות של פלפל.

בתהליך ייצור הטקילה, משתמשים רק בלב צמח האגבה. אוספים את הצמח, ומוציאים את הקוצים. אחר כך, מבשלים באדים, מרסקים, מתסיסים ומזקקים, ובכל התהליך האגבה מצליחה לשמור על טעמה הייחודי, ותהליכי הבישול והריסוק אף נותנים לו ביטוי עוד יותר.

ההבדל הניכר בין משקאות הטקילה השונים, הוא סוג האגבה המשמש להכנתה. המותגים החזקים ביותר, ישתמשו 100% באגבה לייצור, ויציינו זאת בדרך כלל. טקילות זולות יותר, מעורבבות או מדוללות, צריכות להיות להכיל לפחות 51% של הצמח, אך סוכרים נוספים יכולים לשמש בתהליך. מלבד תהליך הייצור הפשוט יותר, הטקילות הזולות משתמשות גם בזנים נחותים יותר של האגבה.

מעבר לחלוקה זו, טקילות פרימיום ידורגו לפי זמן התיישנותן בחביות, וידורגו לפי הסדר הבא (מהצעיר למיושן ביותר):

blanco (or plata/silver); reposado; añejo; extra añejo